Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Divino

Divino

Het belang van gezonde en licht verteerbare wijnen

Stefaan Van den Bossche is een handelaar in oude wijnen, waaronder de grootste namen in Bordeaux en Bourgogne. Maar daarnaast heeft hij een bijzondere passie opgevat voor natuurlijke wijnen.
Hoewel zijn catalogus dus ook klassieke namen uit de wijnwereld bevat, groeit het aanbod natuurlijke wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje.

Stuk voor stuk zijn het wijnen die zorgvuldig geselecteerd werden, want Stefaan is een zeer kritisch proever. Natuurlijke wijn vindt hij niet alleen lekkerder en gezonder, maar ook lichter verteerbaar.

Stefaan Van den Bossche: "Ik ontmoette in Italië een groepering die zich Vini Veri noemt, eerlijke wijnen. Die wijnbouwers hebben mij geleerd een wijn niet alleen te beoordelen met de ogen, de geur en de smaak, maar ook met de maag. Zij stellen zich altijd de vraag, zowel bij voeding als bij wijn: voel ik mij hier gezond bij? Dat heeft mij de ogen geopend."

In zijn eigen drinkgewoonten heeft Stefaan de omschakeling volledig gemaakt. Hij verkoopt nog conventionele wijnen omdat klanten daarnaar vragen. Maar hij probeert ze voor natuurlijke wijnen warm te maken.

Zijn importzaak Divino, die hij samen met zijn echtgenote Cathy runt, is gevestigd in de oude limonadebottelarij die zijn grootvader ooit opstartte. Van limonade naar natuurlijke wijn: daartussen ligt een hele familiegeschiedenis.

 Gegevens
Divino
Zandstraat 40
9200 Dendermonde
052/38.02.80
info@divino.be
www.divino.be