Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Di'Vin

Di'Vin

De god van de wijn woont in Piemonte

De toekomst is aan de specialisten. En meer gespecialiseerd dan deze wijninvoerder vind je niet. Dieter Van Cleemput heeft het geluk ouders te hebben met een passie voor wijn. En de druif valt doorgaans niet ver van de stok. Een tiental jaren geleden ging hij met hen op vakantie naar Italië, en daar is de liefde begonnen: voor het land, zijn inwoners, zijn cultuur en zijn wijnen.

Meer bepaald het noorden van Italië trok hem sterk aan, en dan vooral Piemonte, een van de beroemdste en allermooiste wijnregio's ter wereld. Met wijnen die tot de verbeelding spreken, gemaakt van topdruiven als nebbiolo, barbera en dolcetto. In wereldbekende gemeenten als Barolo en Barbaresco.

Dieter liet er geen gras over groeien: hij begon meteen Italiaans te leren, zowel in ons land als in Italië zelf. En hij zette zich aan het studeren over wijn. Daardoor bouwde hij vriendschappen op in de wijnwereld, die hem vervolgens leidden naar de oprichting van een eigen invoerzaak. Volledig in het teken van zijn geliefde land en regio: Italië en Piemonte. Door de Barolo & Barbaresco Academy werd hij ervoor bekroond tot Langhe Wines Ambassador Level 2, iets wat niet zomaar iedereen te beurt valt (zie foto hieronder).

In de selectie van zijn wijnen hanteert Dieter strenge criteria: hij wil alleen kleine familiebedrijven, die de traditie en de natuur respecteren, en waar hij een eerlijke passie voor wijn voelt.
Dieter doet je versteld staan van de variëteit die er in Piemonte te vinden is: van rood over wit en rosé naar spumante, grappa en zelfs gin.

Om deze streek echt goed te leren kennen, is er vanaf nu in België een prima adres. De winkel is open op vrijdag van 14 tot 18 u., op zaterdag van 10 tot 18 u, en andere dagen op afspraak.www.facebook.com/Dieter.Di.Vin/

 Gegevens
Di'Vin
Kouterstraat 22
9140 Temse
tel. 0485 67 40 15
dieter@divinwines.be
www.divinwines.be