Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder La Buena Vida

La Buena Vida

Een diepgaande kennis over Spanje

Wim Vanleuven was een advocaat in Barcelona toen in België nog alleen Spaanse "toeristenwijn" ingevoerd werd. Hij kwam in contact met Spaanse wijndomeinen die een zodanig verrassende kwaliteit brachten dat Vanleuven besloot om België daarmee te laten kennismaken. Hij associeerde zich met sommelier Johan Sterckx, die in 1997 Eerste Sommelier van België werd. In 1999 gaf Wim Vanleuven zijn ontslag op zijn advocatenkantoor en werd hij voltijds wijninvoerder. In het begin was het missionarissenwerk, maar nu heeft La Buena Vida 70 Spaanse topdomeinen in portefeuille, en is het bedrijf uitgegroeid tot een vaste waarde op de Belgische markt.

La Buena Vida hanteert nog altijd dezelfde filosofie als in het begin: er wordt enkel gewerkt met kleine familiedomeinen, die het allerbeste uit elke regio vertegenwoordigen. De specialisatie in Spaanse wijnen is er voor de volle 100%. De gedrukte catalogus is een voorbeeld voor de sector en is meer dan een opsomming van wijnen en prijzen: het is een rijke bron van informatie, bovendien aantrekkelijk vormgegeven.

Voor de wijnliefhebber is het een plezier om sommelier Johan Sterckx te horen spreken over Spaanse wijn: zijn commentaar is altijd rustig, coherent en to the point.
Wim Vanleuven is heel goed geïntegreerd in de Spaanse wijnwereld en spreekt vloeiend Spaans. Hij heeft ook een ander bedrijfje, La Buena Tierra, gespecialiseerd in Spaanse voedingsproducten.Gegevens
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be