Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Ad Bibendum

Ad Bibendum

De pioniers van de Nieuwe Wereld

De broers Johan en Björn Monard komen uit een echte wijnfamilie. Hun vader Justin richtte de wijnzaak Pro Vino op, vooral gericht op Franse wijnen.

Johan en Björn werden al van in hun jeugd mee in het wijnbad getrokken. Maar ze zagen de wijnwereld veranderen en raakten geïnteresseerd in de wijnen van de Nieuwe Wereld, een evolutie die hun vader niet volgde. Beide broers waagden in 1997 de sprong om een eigen wijnimportzaak uit de grond te stampen, gericht op die nieuwe, niet-Europese wijnlanden.

Ze waren daarmee echte pioniers, in een periode dat niemand dacht dat ze daarmee ooit succes zouden kennen. Johan Monard reisde naar Chili en kwam met een contract van twee domeinen terug, de wijnen werden gestockeerd in zijn slaapkamer. Ad Bibendum liet ons land als eerste kennismaken met wijnen en domeinen waarvan niemand in ons land had gehoord. Maar net daardoor maakte Ad Bibendum het verschil, en de groei ging zeer snel.

Eens een stevige basis in de Nieuwe Wereld was gelegd, breidden de broers hun catalogus verder uit met de nieuwe wijnlanden van Europa.

Ad Bibendum behoort vandaag bij de grote wijninvoerders van dit land, met een stock van 1 miljoen flessen en een degustatieruimte waar permanent 50 flessen te proeven zijn.

Ad Bibendum heeft ook een wijnwinkel in Antwerpen en in Gent (zie onder de rubriek "Wijnrestaurants/bars/winkels").Gegevens
Ad Bibendum
Alfajetlaan 2220
3800 Sint-Truiden
011/26.27.65
info@adbibendum.be
www.adbibendum.be