Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Biodynamische rosé uit Mallorca

30 juni 2022

Biodynamische rosé uit Mallorca


Uw biodynamische toprosé gemaakt van Mallorca’s meest zeldzame druivensoort “Giró Ros”

"Giro Ros”, ooit van gehoord? Wij in ieder geval nog nooit, vooraleer we deze wijn binnenkregen… .Het is dan ook een druivensoort waarvan bijna geen aanplant meer bestond, maar die dankzij de hulp van Bàrbara Mesquida is kunnen gered worden.
 
Zij bottelt er sinds 2019 jaarlijks een goeie 1000 flessen van: uniek in de wereld! De flessen zijn intussen helemaal uitverkocht, maar wij hebben er toch 240 van de 1000 voor België kunnen vastkrijgen. Maar ook die zullen snel uitgeput zijn. Het gaat immers om een heerlijke variant van de rosé.

Zoals u weet werkt Bàrbara helemaal in biodynamie in haar kleine wijngaardjes rond Porreres. Dit zijn 2 kleine aanplantingen op Son Vinater, die voor de eerste keer in 2019 gebotteld werd.
 
Ik moet u echter wat bekennen: dit is ook geen echte rosé zoals we die normaal kennen. De wijn heet “Giró Giró”, in dubbele benaming, en dat is geen toeval: één wijngaardje bestaat uit jonge aanplant Giró Ros en een andere aanplant bestaat uit oude stokken Giró Ros.

“Ros” in het Catalaans betekent “blond” in het Nederlands. Het is dus een witte druivensoort (er is ook een rode variant, de “Mandés de Capdell”). De oude Giró heeft echter een goudgele, rosé-achtige kleur. Bovendien wordt die dan ook nog gevinifieerd met hele trossen zoals een orange wine (Klik hier voor de technische fiche in het Engels). De jonge Giró werd gevinifieerd zoals een normale witte wijn. De coupage van de 2 samen maken dus deze “Giró Giró”, met de kleur en smaak van een originele Mediterrane rosé.
 
Ik kon me vorige week niet bedwingen en deed dadelijk na levering een fles open. Dit wordt echt wel mijn rosé voor de zomer: verfrissend, maar toch origineel en verrassend. Helemaal zoals ik het graag heb!

We hebben slechts een beperkte kwantiteit binnen, maar ik ga de aankoophoeveelheid niet beperken, dat zou niet eerlijk zijn met zo’n zomerse wijn. First come, first served!

KLIK HIER

 
 
Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be

 Zoek2022