Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

De grote wijnen van de pionier van Priorat

30 april 2021

De grote wijnen van de pionier van Priorat


Priorat en Miserere: Ode aan de Kartuizers. De grootste wijnen uit ons gamma!
“Miserere” of letterlijk “Heb erbarmen God” is een compositie van Gregorio Allegri uit 1638, naar psalm 51. Deze mocht enkel uitgevoerd worden in de Sixtijnse kapel tijdens de Heilige Week, net voor Pasen.
Zeer interessant, maar in ons geval is Miserere natuurlijk een verwijzing naar één van de meest fantastische wijnen uit ons gamma.
 
Dit domein was dé pionier voor de grote wijnen van Priorat en verantwoordelijk voor de revival van deze regio en zijn wijnen.
Zij zijn vooral bekend voor hun Clos de l’Obac, gemaakt van vieilles vignes rond het dorp Gratallops. Maar de wijngaarden van Miserere en Kyrie bevinden zich in Torroja en zijn buren van Terroir al Limit, gevestigd in hetzelfde dorp.
De setting is “Mas d’en Bruno”, of de masia van Bruno, de stichter van de Kartuizers. Deze ascetische kloosterorde had ook sinds 1163 een Kartuizerklooster in Escala Dei (La Cartoixa d’Escaladei), in wat vandaag de regio Priorat is. Zij cultiveerden deze streek tot een bloeiende regio. Van deze “mas d’en Bruno” blijven vandaag alleen nog de ruïnes over, maar dankzij het echtpaar Carles Pastrana en Mariona Jarque, worden deze gerestaureerd. Zij restaureerden ook de wijngaarden aangeplant rond Mas d’en Bruno, tot een prachtig geheel van meer dan 80 ha. Hier worden zowel de Miserere als de witte topwijn Kyrie gemaakt.
 
KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE



Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be

 



Zoek



2024