Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Patrick Jublou

Patrick Jublou

Een wijnhandel met zuiderse spirit

Toen Patrick Jublou 17 was, verhuisden zijn ouders naar Zuid-Frankrijk om er met een hotel te beginnen. Hij zag het echter niet zitten om zo jong al te gaan leven in een afgelegen gebied. Hij bleef dus in België en ging bij zijn grootouders wonen.

In Zuid-Frankrijk kwam hij wel voor het eerst in contact met wijn, toen hij met zijn vader op plaatselijke domeinen wijnen ging uitkiezen voor het hotel. Daar werd de kiem gelegd voor zijn passie en latere beroep.

Intussen had hij in België werk gevonden, en voor zijn collega's bracht hij geregeld wijn mee vanuit Zuid-Frankrijk, als hij zijn ouders ging bezoeken. Dat bleek zoveel succes te hebben dat Patrick met een eigen invoerzaak kon beginnen.

De focus op Zuid-Frankrijk is gebleven, maar nu voert hij ook wijnen uit Italië in. Daarmee blijft hij dus in de zuiderse sfeer. Op die manier geeft Patrick Jublou een eigen karakter aan de mooie zaak die hij uitgebouwd heeft, met topnamen als Domaine de l'Hortus uit Languedoc, Domaine de la Mordorée uit de zuidelijke Rhônevallei, Domaine de Fondrèche uit Ventoux, Vietti uit Piemonte, Ronco del Gelso uit Friuli, Graci uit Sicilië en Isole e Olena uit Toscane.Gegevens
Patrick Jublou
Tiensesteenweg 261/5
3360 Bierbeek
0486/39.42.48
www.wijnenpatrickjublou.be