Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Patrick Jublou

Patrick Jublou

Een wijnhandel met zuiderse spirit

Patrick Jublou kwam voor het eerst in contact met wijn toen hij 17 was. Zijn ouders waren immers verhuisd naar Zuid-Frankrijk om er met een hotel te beginnen. Patrick ging met zijn vader op plaatselijke domeinen wijnen uitkiezen voor het hotel. Daar werd de kiem gelegd voor zijn passie en latere beroep.

Intussen had hij in België werk gevonden, en voor zijn collega's bracht hij geregeld wijn mee vanuit Zuid-Frankrijk, als hij zijn ouders ging bezoeken. Dat bleek zoveel succes te hebben dat Patrick met een eigen invoerzaak kon beginnen. De focus lag en ligt nog altijd op Zuid-Frankrijk, maar hij breidde zijn zaak ook uit naar wijnen uit Italië, waarmee hij in de zuiderse sfeer bleef.

Op die manier geeft Patrick Jublou een eigen karakter aan de mooie zaak die hij uitgebouwd heeft, met topnamen als Domaine de l'Hortus uit Languedoc, Domaine de la Mordorée uit de zuidelijke Rhônevallei, Domaine de Fondrèche uit Ventoux, Vietti uit Piemonte, Ronco del Gelso uit Friuli, Graci uit Sicilië en Isole e Olena uit Toscane.

"Kleine domeinen, grote wijnen", zegt hij daar zelf over. En hij heeft gelijk.


Bent u geïnteresseerd om deze wijnzaak over te nemen?
Eigenaar Patrick Jublou heeft de pensioenleeftijd bereikt, en staat daarom open voor de overname van zijn wijnzaak (met fysieke winkel en webshop).

Contact: 0486/39.42.48 Gegevens
Patrick Jublou
Tiensesteenweg 261/5
3360 Bierbeek
0486/39.42.48
www.wijnenpatrickjublou.be