Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Les Grands d'Oc & Roussillon

Les Grands d'Oc & Roussillon

Vlaanderens beste catalogus van Languedoc-Roussillon

Na een loopbaan van 27 jaar in de wijnhandel wil je wel eens met een eigen invoerzaak starten. Bernard Bauwens, een licentiaat economie, kreeg in 2019 de kans om een unieke wijncatalogus over te nemen van een invoerder die met pensioen ging: Marc Maes, bekend bij geïnformeerde wijnliefhebbers en sommeliers als dè specialist van Languedoc-Roussillon.

Deze catalogus kent zijn gelijke niet in Vlaanderen: een indrukwekkende selectie van topdomeinen, een focus op één enkele wijnstreek, en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Languedoc-Roussillon heeft alles om een grote wijnstreek te zijn: optimaal klimaat voor wijnbouw, variatie in bodemstructuren, een patrimonium van wijnstokken tot 200 jaar oud, en een gepassioneerde nieuwe generatie van wijnbouwers die terroirgericht werken met respect voor de natuur. De wijnen combineren de rijpe volheid van de zon met de mineralige fraîcheur van de bodem, wijnen die tegelijk krachtig en fijn zijn, soepel en toch complex.

Bernard Bauwens heeft de stenge principes van Marc Maes overgenomen: hij kiest nooit wijnen op basis van lectuur of van horen zeggen, en gaat altijd ter plaatse zelf zijn keuze maken. In domeinen als Bardi-Alquier, Mas d'Alezon, Mas Champart, Mas Cal Demoura, Pierre Cros, Borie de Maurel, Mourgues du Grès, Clos de l'Anhel, Domaine de l'Hortus, Domaine de Montcalmès, Jean-Louis Denois, Domaine Padié en Domaine Gauby vind je als wijnliefhebber al het genot dat je nodig hebt. Tegen prijzen tussen 10 en 20 €. Wie klaagt over de gestegen prijzen in beroemdere wijnstreken, moet dringend Languedoc-Roussillon ontdekken.

"Kleine domeinen, grootse wijnen", is het motto van Bernard Bauwens. En dat zijn geen loze woorden.


Gegevens
Les Grands d'Oc & Roussillon
Stakaardstraat 1
3090 Overijse
tel. 0460 94 88 08
bernard@lesgrandsdoc.be
www.lesgrandsdoc.be