Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Dit is de beste jonge wijnmaker van Spanje

31 juli 2024

Dit is de beste jonge wijnmaker van Spanje


Javi Revert, de beste jonge wijnmaker van Mediterraan Spanje. Zijn toppers zijn nu binnen!

Javi Revert: een naam om te onthouden.

Van in het begin (2016) importeren wij zijn wijnen in België. Javi was immers jarenlang oenoloog bij Celler del Roure, onze vrienden uit Moixent in het binnenland van Valencia.

Hij vertelde ons op een keer zijn droom om met de oude wijngaarden van zijn grootvader topwijnen te maken. En in 2018 was het zover!

Zijn eerste wijnen konden geïmporteerd worden in België.

Deze waren heel snel verkocht. Javi maakte immers fantastische wijnen met heel veel fraîcheur en karakter, telkens met oude wijnstokken van totaal onbekende druiven als ‘Arcos’, ‘Bonicaire’, ‘Tortosí’, ‘Verdil’, ‘Trepadell’ etc…

Bovendien werd hij van in begin door alle wijncritici en sommeliers bewierookt en scoorde hij natuurlijk navenant.

Vandaag maakt hij in totaal nog steeds nauwelijks 12000 flessen. Onze allocaties zijn dus nog steeds erg beperkt.

De wijnen die nu binnengekomen zijn, werden nog niet gescoord, maar ik zag hem 3 weken geleden toen ik op bezoek was bij Dani Landi van Comando G en hij is meer dan tevreden met zijn 2022 en 2023!

Twee droge jaren, maar met uiteindelijk toch voldoende regen tussen door. In Valencia hebben ze meer geluk gehad dan in Catalunya wat dat betrof. 

Hij werkt volledig biologisch en kan intussen met trots terugkijken op wat hij gerealiseerd heeft met de oude wijnstokken van zijn grootvader.

We hebben 1 witte wijn (Micalet) en 3 rode wijnen (Sensal, village-wijn en 2 grand Cru’s : Simeta en Foradà). Deze laatste is een nieuwe grand cru, waar ik erg veel van verwacht, afkomstig van een 2,5 ha grote wijngaard die helemaal hersteld werd met greffen van de oorspronkelijke stokken Arcos en Garnacha.Toppunt van finesse! 

 

Koop ze hier

Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be

 Zoek2024