Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Italiaans proefweekend

03 december 2023

Italiaans proefweekend


Save the Date! Degustatieweekend 2023
Zaterdag 2 december // 10 u. tot 18u. 
Zondag 3 december // 11 u. tot 18 u

Brusselsesteenweg 137, 1730 Asse

Zes jaar zijn verstreken sinds Decanto zijn deuren voor het eerst opende. Het waren ware jaren vol avonturen - van de opstart, tot de uitdagingen van de coronacrisis en de grote wegenwerken net voor de deur. Ondanks dit alles zijn we erin geslaagd om ons assortiment uit te breiden naar 26 prachtige wijndomeinen. We hebben intussen ook de eer om ons leverancier te mogen noemen van 7 Michelinsterrenrestaurants en andere gastronomische trekpleisters.

Maar Decanto is er ook altijd geweest en zal er altijd zijn voor de gepassioneerde particuliere wijnliefhebber. In de wereld van Italiaanse natuurlijke en artisanale wijnen gaat het immers om zoveel meer dan enkel volume en omzet. Net zoals onze wijnen verhalen vertellen die hun industriële tegenhangers simpelweg niet kunnen evenaren. Het zijn pure expressies van natuur, ambacht en persoonlijkheid, en bieden een overvloed aan drinkplezier en inspiratie. We kijken er naar uit om u tal van nieuwigheden en geweldige jaargangen van vaste waarden aan u voor te stellen!

Il Torchio, the next big thing uit Ligurië
Twee sprankelende jongeren, broer en zus, die aan rock-‘n-rollwijnbouw doen tussen de bergen en de Ligurische kust. Van hun opa erfden ze prachtig gelegen wijngaarden, voornamelijk aangeplant met de vermentinodruif. Slechts enkele jaren geleden wisten ze niet eens waar ze kurken konden bestellen; vandaag zijn hun wijnen wereldwijd zeer gewild. De hypergetalenteerde Edoardo en GIlda maken geraffineerde wijnen die vertellen over hun herkomst: de energie van de mediterrane zon, de frisheid van de bergen en de ziltigheid van de zee. We zijn trots dat we de toewijzing voor de Belgische markt mogen verdelen! Lees meer.

Simone en Andrea Foti van I Vigneri @ Ristorante Racines

Restaurant Racines brengt de keuken van de Italiaanse nonna in een eigentijds jasje, geserveerd in een gezellig, jazzy interieur in het hart van Elsene. I Vigneri brengt de eeuwenoude ambachtstradities van wijn maken op de Etna tot leven in wijnen van wereldklasse. It's a match!

Op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 november kun je bij Racines genieten van een Siciliaans geïnspireerd menu en bijpassende wijnen van I Vigneri. Op donderdagavond zijn Simone en Andrea Foti aanwezig om je meer te vertellen over hun wijnen. Bezoek de website van Racines om een tafeltje te boeken.

P.S.: Als je op donderdagavond graag aan onze tafel wilt zitten met Andrea en Simone en een uitgebreider wijnarrangement, stuur ons dan een berichtje.


 
Invoerder
Decanto
Brusselsesteenweg 137
1730 Asse
tel. 0477 83 07 26
info@decanto.be
www.decanto.be