Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

De maestro van de Spaanse mencíadruif

15 juni 2023

De maestro van de Spaanse mencíadruif


De laatste 20 jaar is er niemand die het Spaanse wijnlandschap zo bepaald heeft als hij. Raúl is vooral de man die Atlantisch Spanje op de kaart zette. 

Hij maakt wijnen die het midden houden tussen de grootste Côte Rôtie en de meest verbluffende Chambertins. Een vergelijking die trouwens vaak gemaakt wordt door R.Parker in zijn commentaren op zijn wijnen.

Houdt u van elegante terroir wijnen met veel complexiteit, mineraliteit en Atlantisch karakter? Dit is zowat het beste wat u dan in uw kelder kan laten rijpen. Want bovendien verouderen zijn wijnen fantastisch.

En ik spreek uit ervaring. We proeven regelmatig nog oudere millésimes van zijn topwijnen uit de jaren 2001, 2003 enz.; deze hebben nog niks van hun complexiteit en Atlantisch karakter verloren. Wel integendeel.

Heel het jaar door kunnen we zijn wijnen aanbieden die hij maakt voor zijn familiedomein Castro Ventosa in Valtuille en waarmee hij eveneens absolute topscores bekomt. De wijnen van hemzelf, de “Ultreia’s”, zijn echter nog zeldzamer en bijna steeds dadelijk uitverkocht.

KLIK HIER

 
 
Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be