Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Primeurs van Vega Sicilia

31 januari 2023

Primeurs van Vega Sicilia


Vega Sicilia Primeurs

Vooraf:
  • Goed nieuws! We hebben ons primeursysteem aangepast. U betaalt uw primeurs in januari en deze worden reeds bij u geleverd in februari! U betaalt dus slechts een paar weken vooraf.
  • Zowel 2013 als 2018 waren jaren met beperkte opbrengst. Onze allocatie is dit jaar dan ook kleiner dan de voorbije jaren. En dat is geen goed nieuws, want afgelopen jaar hadden we niet voldoende Valbuena 2017 en Reserva Especial en is ook onze Unico 2012 zo goed als uitgeput. Zorg er dus voor dat u uw flessen nu reeds aankoopt zodat u zeker bent van uw kist!
  • De wijnen zijn nog niet gescoord tot op vandaag. En na mijn tasting op het domein in juni, verwacht ik recordscores. Wat maakt dat de wijnen nog meer gezocht gaan zijn.
  • Hou vooral rekening met de grote formaten: van de normale flessen hebben we minder, dus de magnums en Doble magnums zullen nog zeldzamer zijn. Indien voor u het investeringsaspect van uw kelder ook belangrijk is, moet u zich vooral richten op deze grote formaten. Let op: hierop is geen primeurprijs van toepassing!

Unico 2013

Ik was zelf op het domein in juni 2022 en proefde daar al de nieuwe millésimes. Een indrukwekkende tasting. Andere jaren deed ik hetzelfde en was het steeds moeilijk om mij een opinie te vormen omtrent de Unico. Zowel 2011 als 2012 waren krachtige wijnen die zich nog moeilijk lieten proeven in hun jeugd. Met 2013 heb ik voor de eerste maal een Unico in het glas gehad die helemaal mijn ding was... Toppunt van elegantie, fraîcheur en subtiele mineraliteit. Bovenal de kenmerkende animale toetsen van top Ribera del Duero. Schitterend Atlantisch profiel!

 

Valbuena 2018 

“2018 follows the path of 2016, it is fresh and elegant and from a cooler vintage (more Atlantic)”. Duidelijk: voor de eerste maal zitten Valbuena en Unico op hetzelfde spoor. Beide zijn afkomstig van Atlantisch getypeerde millésimes. En die worden jammer genoeg steeds zeldzamer tussen de warme Spaanse zomers. Ik was een grote fan van 2017, en deze 2018 moet hier zeker niet voor onderdoen. Hoewel ik hier vond dat de wijn op dit moment nog veel te jong was en nog heel wat verouderingstijd zal nodig hebben om zich volledig in het glas te ontplooien.

 

Reserva Especial (Vta 2023), (2009-2011-2012)

Dit is natuurlijk de meest speciale van allemaal. Voor mij ook de jongste van allemaal. De wijn die het meest tijd zal nodig hebben. Slechts een productie van 18318 flessen, dus ook weer zeer beperkt zoals gewoonlijk.

KLIK HIER

 
Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be

 Zoek2023