Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Vinturia

Vinturia

Het wijnavontuur van twee sommeliers

Koen Lambrechts en Arne De Bruyne zijn gediplomeerde, maar vooral gepassioneerde sommeliers. Wat hen drijft, is niet het etiket of de bekendheid van een wijn, wel de inhoud van het glas. Het duo proeft veel, onder meer op professionele degustaties, bezoekt wijndomeinen ter plaatse en leest alle vakliteratuur die voorhanden is. Daaruit worden dan alleen die wijnen geselecteerd die aan hun eisen voldoen op het vlak van de kwaliteit van de oogst, de vinificatie en het eindresultaat in het glas.

De wijndomeinen die zij selecteren, zijn vaak familiebedrijven die al generaties lang meegaan. Anonieme grootproducenten, waar kwantiteit en technologie primeren, laten ze links liggen. Wijnbouwers die hun vak met hart en ziel uitoefenen, daar gaat het hen om.

Het gamma uit Frankrijk, Italië en Duitsland is voorlopig beperkt, wat al wijst op een strenge selectie. Maar welke sterke namen treffen we daar reeds aan: Berthet-Bondet en Geneletti uit de Jura, Château Lannesan uit Bordeaux, Braschi en Tavignano uit Italië, Griesel, Schloss Vaux, Barth en Reichsrat von Buhl uit Duitsland. 

Een veelbelovend begin van een nieuw wijnavontuur in Vlaanderen.

 

 Gegevens
Vinturia
Van Amstelstraat 92
2660 Hoboken
tel. 0499 58 90 70
koen@vinturia.be
www.vinturia.be