Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Roi des Rois

Roi des Rois

De specialist in Hongaarse wijnen

Het verhaal van Emanuel Van Melkebeke begon in 1996, toen hij als student in de voedingsleer deelnam aan een uitwisselingsproject tussen de Universiteit van Gent en van Boedapest. Voor zijn zijn thesis verdiepte hij zich in de Hongaarse wijnbouw, en bouwde daardoor een netwerk van vele interessante contacten op.

Na het behalen van zijn diploma wilde hij absoluut terug naar Hongarije. Hij vertrok eind 1997 en bleef er vier jaar. Tijd genoeg om de Hongaarse wijnwereld grondig te leren kennen. Tussendoor behaalde hiij ook zijn diploma van wijnbouwer waardoor hij de wijnwereld nog beter begrijpt en er de beste wijnen kan uitkiezen.

Nu was het moment gekomen om die ervaring met de Belgische wijnliefhebbers te delen, en hij richtte een eigen invoerzaak op, volledig in het teken van de Hongaarse wijnen. Hij besloot zich te richten op kleinere familiebedrijven met liefde voor het vak, en op wijnen van lokale druivenrassen zoals furmint en kékfrankos. "Hongarije is een fascinerend wijnland", zegt Emanuel, "De wijnbouw bestaat er al meer dan 2.000 jaar en is enorm gevarieerd."

Roi des Rois geeft twee degustatieweekends per jaar: begin juni en begin december. Degustaties op aanvraag zijn altijd mogelijk.

Naast Hongaarse karakterwijnen voert Emanuel ook wilde paddenstoelen en truffels in, een andere passie van hem waarmee hij de top van onze Belgische gastronomie bereikt.Gegevens
Roi des Rois
Wellingstraat 12
9070 Heusden
tel. 0472/76.92.79
info@roidesrois.be
www.roidesrois.be