Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijnrestaurant/bar/winkel Le Coq Aux Champs

Le Coq Aux Champs

Heeft u ooit al van het dorp Soheit-Tinlot gehoord? Het ligt middenin het weidse glooiende landschap van de Condroz, een prachtige streek in Wallonië die in niets gelijkt op de ons beter bekende Ardennen.

Al sinds de jaren '70 kwam de lokale bevolking hier eten in het restaurant Le Coq Aux Champs, gevestigd in een rurale woning langs de N66. Het was echter aan vernieuwing en verjonging toe, en een jong koppel nam het over: Christophe Pauly, de kok, en zijn echtgenote Catherine, die de zaal doet.

De woning werd grondig en met smaak gerenoveerd en amper twee jaar later veroverde Pauly een Michelinster, hij was toen 25. Hij heeft dan ook een gedegen opleiding gehad, in eigen land onder meer bij Eric Martin van restaurant Lemonnier, en in Frankrijk bij de befaamde Michel Troisgros, die nog altijd als "vriend van het huis" vermeld staat.

De voortreffelijke huischampagne en de verfijnde hapjes vooraf deden mij onmiddellijk de lange rit naar dit niemandsland vergeten. De menu's waren, zowel qua prijs als qua samenstelling, "an offer you can't refuse”.

Pauly werkt met uitstekende ingrediënten van uitgelezen herkomst, heeft een meticuleuze aandacht voor gaartijden en gevoel voor smaakharmonie. Hij combineert de genereuze smakelijkheid van de Frans-Belgische keuken met de lichtheid en elegantie die hij tijdens zijn culinaire reizen doorheen Azië ontdekte. De wijnkaart is zonder meer uitmuntend, de jonge vrouwelijke sommelière kent haar vak.

Pauly is nog maar 34 en is zonder twijfel een van de beste koks van Wallonië.

Le Coq aux Champs is niet verder dan 50 km verwijderd van Namur, Dinant, Marche-en-Famenne, Baraque de Fraiture en Liège, en is dus een ideale uitvalsbasis om dit mooie deel van Wallonië te verkennen.


Gegevens
Le Coq Aux Champs
Rue du Montys 71
4557Soheit-Tinlot
tel. 085/51.20.14
www.lecoqauxchamps.be
Foto's: Jean-Pierre Gabriel