Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Proefpakket natuurwijnen uit Spanje

30 september 2022

Proefpakket natuurwijnen uit Spanje


Natuurwijn. Proef onze beste witte en rode met dit “natuur-pack"

 
Wie een beetje de gespecialiseerde wijn en lifestyle-pers volgt, weet dat er de laatste jaren veel te doen is omtrent natuurwijnen. En controverse is er sowieso want er is niet eens een definitie waarover iedereen het eens is. Wij zelf spreken het liefst over “non-interventionistisch” wijn maken. Vooral omdat de wijnmakers zelf liever niet geassocieerd willen worden met heel wat natuurwijnmakers die vaak hun foutieve wijnen legitimeren door te zeggen dat ze natuurwijnen maken.

Onze wijnmakers die op die manier werken, gebruiken geen oenologische hulpmiddelen zoals enzymen of gisten in het vinificatieproces. Deze zijn in de conventionele wijnmakerij wel vrij algemeen aanwezig. Er wordt vaak ook enkel sulfiet toegevoegd bij het bottelen. Dit kan natuurlijk enkel als de wijnmaker uitermate nauwkeurig, hygiënisch en precies werkt. Als hij dat niet doet en de natuur haar gang laat gaan, krijg je immers geen wijn, maar azijn…
 
Ook in Spanje hebben wij heel wat van deze non-interventionische wijnmakers die op topniveau werken. We zien vooral dat de jonge generatievaak op deze manier hun wijnen wil maken. In de wijngaard passen ze vaak biodynamische principes toe. De wijnen worden vaak lichter, puurder en met een mooie terroir-expressie, net omdat ze in de wijngaard zeer secuur te werk moeten gaan.
 
Bent u nieuwsgierig geworden en wil u weten welke wijnmakers in Spanje zo werken?

Wij hebben voor u een geweldig proefpakket samengesteld met 6 witte en 6 rode wijnen, in elke prijsklasse, zodat u een mooi overzicht krijgt van ons aanbod non-interventionistische wijnmakers.

KLIK HIER
 
Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be