Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Vlaming in Proriat maakt een van de beste witte wijnen van Spanje

31 mei 2023

Vlaming in Proriat maakt een van de beste witte wijnen van Spanje


Vlaming in Priorat maakt 2e beste witte wijn van Spanje!

Dat was de titel nu bijna 15 jaar geleden in één van Spanjes meest gehypete wijntijdschriften. En onze wijnbelg, Dirk Hoet, maakt intussen die witte wijn nog steeds…

Het gaat om de Nunci blanc, waarvan we net voor onze lentedegustatie de 2018 hebben binnengekregen.
Het is een krachtige, volle en ronde witte wijn, voor 85% gemaakt van vieilles vignes Macabeu en Garnatxa, aangevuld met vooral Viognier.

Op zijn leisteenterroir in het kleine dorpje Poboleda verkrijgt Dirk een fantastische mineraliteit, die met veroudering alleen maar meer uitgesproken wordt.

Ik heb al een aantal verticale tastings gedaan met deze top witte wijn en telkens valt op hoe mooi en mineralig hij veroudert. Na een aantal jaren ontwikkelt hij mooie pétrolé-toetsen die we eerder met een stevige Elzasserzouden vereenzelvigen.De wijn is er in de loop van de jaren alleen maar beter op geworden. in zijn jeugd heeft hij zelfs witte châteauneuf en Hermitage allures, door de mooie expressie van de Mediterrane Viognier.

We zitten in Priorat, dus goedkope wijnen zijn hier niet te vinden, maar voor ons heeft deze Nunci Blanc bovendien ook nog wel een stevige prijs/kwaliteits bonus!

KLIK HIER

Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be

 Zoek2024