Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Witte wijn van honderdjarige wijnstokken in duinzand

28 februari 2023

Witte wijn van honderdjarige wijnstokken in duinzand


Één van onze hoogst scorende witte wijnen, afkomstig van 100-jarige wijnstokken in duinzand

Het gaat over de “Areas de Arra”.

De 2017 kwam voor de eerste maal begin van de zomer bij ons binnen: een nieuwe witte wijn die voor de eerste keer wordt uitgebracht door niemand minder dan Rodri Méndez van Forjas del Salnés in Rias Baixas. Rodri is de compagnon de route van Raúl Pérez in Rias Baixas en een begrip in de Spaanse wijnwereld. Sinds de wijn uitgekomen is, is hij een hit bij de Spaanse sommeliers.

Het is een unieke wijn van een uniek terroir: de pre-phylloxera Albariño stokken van meer dan 100 jaar oud staan aan de zee op het strand in de regio Montalvo-Sanxenxo. Geen enkele andere Albariño is afkomstig van zulk terroir!

De wijn rijpt op een grote houten foudre van 1500 liter, op zijn gistcellen, voor meer dan 12 maanden. Eenmaal gebotteld blijft hij nog een paar jaar op fles op het domein. De wijn is immers superstrak als hij nog jong is en heeft heel wat tijd nodig! Eén van de meest stenige en frisse witte Albariño's die wij al ooit geproefd hebben.
Maar: u moet nog geduld hebben om hem te proeven. Wacht gerust nog een jaar of 5!

Wij zaten echter vooral te wachten op de 2018! Want deze was intussen al gescoord en kreeg dadelijk al 96/100! Hij wordt daarmee één van de hoogst scoren de witte Spaanse wijnen!!


KLIK HIER

 

Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be

 Zoek2023