Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijnen & gerechten

Tips voor wijnen bij ingrediënten en gerechten

Américain (gehakte biefstuk)


Rauw vlees is nooit makkelijk voor wijn, het best zijn lichte rode wijnen van druiven als gamay (beaujolais) en  jonge pinot noir (bourgogne). Liefst geen rode wijn met tannines.

Wie het iets voller en stoerder zoekt, kan opteren voor Italiaanse barbera (uit Piemonte) of een wijn van de montepulcianodruif uit Abruzzo.

Een roséwijn gaat er eigenlijk nog beter bij, bijvoorbeeld een Spaanse rosé van tempranillo.

Verrassend en gedurfd is de combinatie met een witte wijn met zilte, mineralige toets, stijl muscadet en chablis (ten slotte wordt rauwe biefstuk gastronomisch ook gecombineerd met oesters).

Als de américain gebakken is, is rode bordeaux (of een blend van cabernet sauvignon en merlot uit een ander land) de beste keuze.