De Jonkman
Filip Claeys kookte jarenlang aan de zijde van Sergio Herman van Oud Sluis, algemeen erkend als een van de meest creatieve koks ter wereld. Zijn echtgenote Sandra werkte er verscheidene jaren in de zaal. Beiden beslisten om een eethuis over te nemen: De Jonkman, toen al een vertrouwd adres in Brugge en omgeving.
Aanvankelijk gingen Filip en Sandra zeer voorzichtig te werk om de bestaande klanten van De Jonkman niet af te schrikken. Dat uitte zich in de gerechten, waarin Filip Claeys niet meteen voluit durfde te gaan. Ze behielden ook de naam van het restaurant, de familienaam van de vorige eigenaar-kok Ronnie Jonkman.
Maar beiden wonnen aan zelfzekerheid en geleidelijk aan kwamen hun eigen visie en stijl op de voorgrond. Vandaag vertoont de keuken durf en creativiteit, en Filip Claeys is als kok snel en sterk geëvolueerd.
Niet voor niets werd hij met twee sterren bekroond.
Filip Claeys heeft zich ook steeds nadrukkelijker geprofileerd als een kok die graag met producten van de streek werkt, meer bepaald van de Noordzee.
Deze kok en zijn echtgenote hebben een mooi succesverhaal geschreven, en blijven zeker niet op hun lauweren rusten.
Gegevens
De Jonkman
Maalsesteenweg438
8310Sint-Kruis (Brugge)
tel. 050/36.07.67
www.dejonkman.be