Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijnen & gerechten

Tips voor wijnen bij ingrediënten en gerechten

Sukiyaki


Sukiyaki is een Japans eenpansgerecht waarbij fijne plakjes rundsvlees en verschillende groenten (waaronder kool en paddenstoelen) langzaam gaar worden in een pruttelende bouillon met sojasaus, suiker en rijstazijn. Net vòòr deze ingrediënten worden gegeten, worden ze in een kom met rauwe geklopte eieren gedoopt. Vooral dat laatste maakt de combinatie met wijn moeilijk.

Sake (Japanse rijstwijn) is ongetwijfeld een prima keuze. Maar biodynamische witte wijnen uit Friuli (van Gravner, Radikon, Princic, Vodopivec) vormen er ook een goede combinatie mee.

In rood kies je voor een goede pinot noir, bij voorkeur uit Oostenrijk, Nieuw-Zeeland of Californië. Wees dan voorzichtig met de geklopte eieren.

Een rosé van pinot noir kan ook.

 

Invoerders:
Divino ( Dendermonde )