Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijnrestaurant/bar/winkel Damier

Damier

Restaurants in een hotel zijn niet mijn favoriete biotoop. Meestal ontbreekt het ze aan bezieling, ook in het bord. Maar Yvan Vindevogel en zijn echtgenote Catherine Debal zijn mensen met een plan. Niet alleen willen zij de rijke historie van het hotel Damier in Kortrijk laten herleven, ze willen op het vlak van eten dezelfde aandacht en zorg nastreven, niet alleen voor hotelgasten trouwens, maar voor iedereen die op zoek is naar voortreffelijk bereide gerechten in een aangename omgeving.

Daartoe openden ze zowel een restaurant als een brasserie, waar gerechten geserveerd worden uit de Frans-Belgische traditie, hedendaags gebracht: kaas- en garnaalkroketten, kroketten van kalfszwezerik, toast champignon, gebakken ganzenlever, steak tartaar, vol-au-vent, filet pur met friet, zeetong meunière, kreeft belle-vue ...Ook vegetariërs kunnen hier terecht voor onder meer tomaat en burrata, karnemelkstampers met vlaskaas en risotto van boschampignons.

Het keukenteam zorgt voor verse producten, juiste cuissons en precisie in de bereiding. Een sommelier zorgt voor de passende wijnen of laat je kiezen uit een deskundig samengestelde wijnkaart.

In combinatie met de lage prijzen kom je hier met het goede gevoel buiten dat men zijn uiterste best heeft gedaan voor jou. Op zich al iets wat je in een hotelrestaurant zelden overkomt.

Restaurant open van dinsdag tot en met zaterdag van 12 tot 14 u. en van 19 tot 21 u.
Brasserie open elke dag vanaf 9 u.
High-end bar Sprezza open van woensdag tot en met zondag vanaf 17 u.

Nieuw: 2 nieuwe meetingrooms met lunch in Sprezza

 


Gegevens
Damier
Grote Markt 41
8500Kortrijk
tel. 056/22.15.47
www.hoteldamier.be