Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Een bourgogne op Tenerife?

15 oktober 2022

Een bourgogne op Tenerife?


Nu binnen: de Negramoll van “El Profesor”: de Volnay van Tenerife.

 
Toen we deze Negramoll 2019 proefden op het domein, konden we niet anders dan denken aan Pinot Noir. En daarmee wordt deze onbekende druivensoort dan ook zeer vaak mee vergeleken.

Bovendien is deze 2019 uitermate verfijnd en elegant. Juan Jesus, de eigenaar en oenoloog speelt hierin een zeer grote rol. Het is hij die de Negramoll terug de plaats heeft gegeven die ze verdient. Vroeger was dit immers een druif, lichtrood van kleur, met niet te veel alcohol, die altijd een stevige partner in een coupage nodig had.

Juan Jesus Mendez is de eerste die al de bijna uitgestorven druivensoorten op Tenerife terug op de voorgrond heeft gebracht. Vandaar ook zijn bijnaam “El Profesor”. Na vele studies is hij meer dan 25 jaar geleden begonnen met aanplant, vaak op steile hellingen en op grote hoogte (Tenerife heeft de hoogst gelegen wijngaarden van Europa, tot 1700 m hoogte!). En daar komt deze Negramoll uitstekend tot haar recht.

Het resultaat is uitermate verfijnd, Bourgondisch. En zoals ik onlangs las in een nieuwe studie ‘about Canary wine’, het meest te vergelijken met Volnay.Hier is de Pinot Noir ook minder gespierd en meer verfijnd en elegant. 

KLIK HIER

 
Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be