Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Topper uit Priorat: 12 kopen = 1 magnum gratis

15 juni 2023

Topper uit Priorat: 12 kopen = 1 magnum gratis


Topper uit Priorat:
Joan Giné 2016

12 kopen = 1 Magnum Gratis (94/100)

Xavi heeft zijn roots in de Priorat. Zijn grootvader was Joan Giné, president van de coöperatieve van Falset in de jaren 50 en 60.
Hij was ook oprichter van de eerste oenologische school van Catalunya, in Falset.
Zijn vader is op zijn beurt voorzitter geweest van de regio Priorat in de Generalitat de Catalunya. Xavi is dus een geboren en getogen 'Prioratí'.

 
Zijn eerste wijn kwam naar België. Sindsdien zijn zij een vaste waarde in ons gamma.

Sinds een jaar of 10 zijn wij echter ook heel happy met zijn topwijn, dat is de Joan Giné, de naam van de wijn vanzelfsprekend als eerbetoon aan zijn grootvader.

Wij hebben nu net de 2016 binnen en Xavi was, net als vorig jaar, zo genereus om ons het aanbod te doen om een magnum te schenken bij aankoop van 12 flessen! 

Deze 2016 heeft bovendien een superscore van 94/100 gekregen in Wine and Spirits!

 
We are very pleased to announce the October 2021 Wine and Spirits Magazine gave:

94 points – Joan Giné 2016 (red):

“A top selection from the Gine? family’s vineyards in Gratallops, this is mostly garnacha and carignan, with 15 percent provided by cabernet sauvignon and merlot. It ferments in French oak barrels, then ages in a mix of French and American oak barrels for 12 months. The fruit is robust enough that the oak aging refines the tannins without providing overt flavors. In fact, it’s fresh and open enough to serve with grilled swordfish and black-olive tapenade or, if you prefer, beef carpaccio rubbed with thyme. The red forest-berry flavors and raw meat notes provide highlights and depths to the structure of the wine, resonant and long.” 

KLIK HIER
 
Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be

 Zoek2024