Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijnen & gerechten

Tips voor wijnen bij ingrediënten en gerechten

Ravioli

Bij een Italiaans pastagerecht denk je spontaan aan een rode Italiaanse wijn, geen topper maar een goede middenmoter.
Dat is niet abnormaal, Italië heeft vele rode wijnen die goed bij pasta, tomaat en kaas passen (wat niet voor elke wijn evident is, in het bijzonder door de hoge zuurgraad van tomaten).

Ravioli kunnen natuurlijk met vele verschillende ingrediënten opgevuld worden, maar geraspte kaas en een saus met tomaat horen er vaak bij.
Italië heeft bovendien een enorme keuze in vele lokale druivenrassen, zodat je kan afwisselen.
Ravioli is een fijne pasta, dus een rode Italiaanse wijn van het delicate type is aangewezen.
Suggesties: eenvoudige nebbiolo uit Piemonte, schiopettino uit Friuli, Morellino di Scansano uit Toscane, een eenvoudige Chianti, nerello mascalese uit Sicilië.

Als je de link met Italië uit je hoofd kan zetten, zijn ook vele andere rode wijnen geschikt om pastagerechten zoals dit te begeleiden.
Kies voor een fijne wijn met rijp fruit en zachte tannines, bijvoorbeeld een jonge pinot noir uit Oostenrijk of Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrikaanse pinotage, Rioja uit Spanje.