Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijnrestaurant/bar/winkel Silo's

Silo's

Deze brasserie is al vele jaren een succes. Onder meer door de uitzonderlijke locatie: een industriële mouterij, omgebouwd tot bedrijvencentrum, met op het gelijkvloers die grote, warme, gezellige, kosmopolitische brasserie waar je je in het Meatpacking District van New York waant. En met een ruime parking er vlak vòòr.

Nog een succesfactor: de wijn. Niet voor niets staat de gekoelde wijnvoorraad in een groot glazen blok middenin de eetruimte. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over keuze, kwaliteit, schenktemperatuur en wijnglazen: het is allemaal in orde. Liefst 16 witte en 16 rode wijnen van prima kwaliteit zijn per glas verkrijgbaar, vanuit twee Enomatics die beschermen tegen oxidatie.

Voor de keuken werden ervaren koks aangetrokken die in staat zijn hun ego's opzij te schuiven en als een team te opereren (ze zijn gelukkig nog niet op de televisie gekomen). Het belang van productkeuze kennen ze in elk geval: de zes oesters "Spéciale de Claire" zijn uitmuntend. Twee garnaalkroketten doorstaan moeiteloos mijn onverbiddellijke brasserietest, zowel op het vlak van de korst als van de smaak en textuur van de vulling. Er komt een fijne muscadet bij de oesters, en een zalige Duitse riesling van Künstler bij de kroketten, waardoor mij een geluksgevoel overspoelt dat mij alleen te beurt valt bij zulke perfecte combinaties.

Dat wordt nog versterkt wanneer ik de pladijs zie arriveren, koninklijk opgediend alsof het een zeetong betreft: royaal formaat, op de graat gebakken, met goede frieten, en een fris-krokante sla. Een al even royale vol-au-vent bevat grote stukken kip, fijne gehaktballetjes, en een saus met fraîcheur. Smaakevenwicht, zo belangrijk voor wijn, tref je hier aan in elk gerecht, tot de crème brulée toe.

Lezers melden mij wel eens dat ze mij nogal streng vinden. "Behalve als het goed is", zeg ik dan. En hier is het goed.

 

 


Gegevens
Silo's
Leuvensesteenweg 350
3190Boortmeerbeek
tel. 015/51.11.11
www.silos.be