Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Fijne Bourgondische stijl in Priorat

30 september 2022

Fijne Bourgondische stijl in Priorat


Terroir al Limit uit Priorat maakt zijn meest mineralige en Bourgondische rode “Terra de Cuques” tot nog toe!

 
Terroir al Limit is één van onze topdomeinen in Priorat. Hun cru’s (Les Manyes, Les Tosses, Dits del Terra, Arbossar) zijn wereldwijd bekend, niet in het minst voor de absolute topscores die ze telkens behalen (100/100, 99/100, 98/100 etc…).

Wist u dat dit topdomein ook een fantastische basiswijn maakt? “Terra de Cuques” heet hij sinds 2018. Tot 2017 was dit voor ons de “Vi de vila de Torroja”, maar een klein gedeelte van de wijngaard ligt buiten Torroja, dus mochten ze die benaming van de D.O. niet meer gebruiken. Bureaucratie en administratie grijpt overal in…
 
Deze wijn is voor ons één van de meest mineralige en Bourgondische uit ons gamma: vergisting vindt hoofdzakelijk plaats op cementen cuves. En voorlopig worden er nog grote houten fouders gebruikt, maar ook die gaan verdwijnen in de toekomst. Dit alles maakt dat er geen spoor te vinden is van houtgebruik. Maar ook dat dit zondermeer Priorats meest frisse en elegante rode wijn is. Hier proeven we de fijne mineralige toetsen die blind soms aan Pinot Noir doen denken. Dominik, de wijnmaker en eigenaar, werkt volledig biodynamisch en is een echte terroir-freak.
 
Kijk hier wat Gutiérrez over Terra De Cuques schreef voor R.Parker (92+/100) :
"This is a super elegant blend of Garnacha and Cariñena that's really balanced and has symmetry, definition and delineation, as chiseled and precise as if laser cut.”


KLIK HIER

 
Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be