Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Caves de France

Caves de France

Focus op finesse en evenwicht

Als je bij Caves de France komt, in de prachtig gerestaureerde vierkantshoeve uit de achttiende eeuw, lijkt het wel of je op een historisch Frans wijndomein bent beland. Er ligt zowaar een echte wijngaard achter: het toont aan welke passie de huidige zaakvoerder Ben Cooreman heeft voor wijn. Hij heeft trouwens oenologie gestudeerd in Bourgogne.

Zijn vader Hubert - die nog altijd actief is - stichtte de zaak in 1958, hoofdzakelijk gericht op Bordeaux. Het was nog de tijd dat bordeauxwijn in vaten naar België kwam, en hier ter plekke gebotteld werd. Caves de France bezit ook een eigen handelshuis op de zogenaamde "place de Bordeaux", waarmee het dus rechtstreeks wijnen van de Bordelese châteaux kan aankopen. Een sterke troef.

Toen Ben Cooreman in de zaak kwam, breidde hij het assortiment gestadig uit naar andere wijnlanden, maar altijd met de nadruk op finesse, fraîcheur en evenwicht. Want dat is de wijnstijl die hij verkiest. Intussen bevat de catalogus 40% niet-Franse wijnen.

Het historische hart van deze zaak zijn nog altijd de bordeauxwijnen, maar Ben maakt er een erezaak van om ook goedkopere wijnen te vinden die zich kwalitatief met de grote namen kunnen meten.



Gegevens
Caves de France
Opstalplein 22
9200 Schoonaarde (Dendermonde)
052/42.73.73
info@cavesdefrance.be
www.cavesdefrance.be