Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

De nieuwe rijzende ster van de Levante in Spanje

15 juni 2022

De nieuwe rijzende ster van de Levante in Spanje


De nieuwe rijzende ster van de Levante


We kennen Javi Revert al zeer lang. In 2009, na zijn studies als oenoloog ging hij immers aan de slag bij Pablo Calatayud van Celler del Roure in Moixent. Onze pionier van de Levante en sinds jaar en dag dé ‘wine to drink’ in Valencia. Pablo diende voor heel wat jonge projecten als inspiratie en zette talrijke jonge kerels op het goeie en vaak biodynamische wijnpad. We hebben veel plezante avonden met rijkelijke wijn en lekkere paella rond het haardvuur in de wijngaard samen met Pablo en Javi doorgebracht.

Javi Revert is tot nog toe het beste voorbeeld van deze jongste generatie.Hij werkt enkel met oude wijngaarden tegen de hellingen. Vaak noordelijk. Zo zette hij de druivensoort ‘Arcos’ terug op de wijnkaart. Met zijn Simeta maakt hij een Bourgondische frisse en complexe rode wijn van een tot nog toe onbekende druif als ‘Arcos’ die hij meteen naar het sterrendom katapulteert!

Wij hebben de nieuwe Simeta 2020 nu binnen! Volgens R. Parker is de 2020 de beste jaargang tot nog toe voor deze wijn. Wees er dus snel bij. Maximum 12 flessen per klant.

KLIK HIER

 
 




Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be

 



Zoek



2024