Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Spaanse wijnbouwer en Franse champagnemaker slaan handen in elkaar

31 juli 2021

Spaanse wijnbouwer en Franse champagnemaker slaan handen in elkaar


Van onze sokken geblazen. Dat is de beste omschrijving toen we 3 maanden geleden voor de eerste keer de wijnen proefden van Alejandro Muchada en David Léclapart.
Dit zijn zowat de meest freaky en originele Atlantische witte wijnen van Spanje. Echte meesterwerken!
 
De ingrediënten?
  1. Een fantastisch albariza-terroir, of spierwitte kalk, zo typisch voor de Sherry regio.
  2. Oude wijnstokken Palomino van de beste terroirs in Sanlucar de Barrameda.
  3. Een wijnmaker met veel ervaring en naam in het maken van topproducten in een moeilijke regio als Champagne (David Léclapart).
  4. Een wijnmaker uit Cádiz die eindelijk een keer out of the box denkt en het potentieel ziet van de regio (Alejandro Muchada) om ook gewoon stille witte wijnen te maken zonder toevoeging van alcohol.
  5. Een Atlantisch klimaat met veel fraîcheur.
  6. Lage rendementen en biodynamische werkwijze zowel in wijngaard als vinificatie.
 
De wijnen zijn begin vorige week bij ons toegekomen en kunnen nu pas op de markt gebracht worden. Streng gebod van Alejandro om minstens 2 weken te wachten. De wijnen zijn immers volledig biodynamisch, zonder filtering of klaring en zonder toevoeging van sulfiet. Op die manier werken vergt uiterste precisie. De wijnen zijn dan ook loepzuiver en worden, éénmaal de fles open, alleen maar beter. Dit is de perfecte symbiose van terroir, fraîcheur en elegantie. Bovendien nauwelijks tussen de 11,5 à 12,5 % alcohol. En, ik moet eerlijk toegeven, mijn persoonlijke favoriet voor deze zomer.
 
Intussen zijn ook de commentaren van de gespecialiseerde wijnpers wereldwijd ongelooflijk lovend en wordt er zondermeer gesproken over dé belofte voor de toekomst. De scores zijn stuk voor stuk indrukwekkend!

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

 
 




Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be

 



Zoek



2024