Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Een grote witte wijn uit het Spaanse Montsant

30 september 2023

Een grote witte wijn uit het Spaanse Montsant


Acústic Blanc 2021, de kleine broer van de
Châteauneuf-du-Pape Blanc

Nu in promo (91/100!)

Deze zomer was ik bij Albert Jané op het mooie Mas Vilella, waar hij zijn Autòcton wijnen maakt. Stuk voor stuk wijnen met veel identiteit en karakter.
Albert vierde zijn 50e verjaardag en er gingen veel mooie flessen open.  Geloof me, het werd een gedenkwaardige dag…

Maar wat me tijdens mijn bezoek het meest opviel was toch wel de langlevendigheid van zijn witte basiswijn, de Acústic blanc.

Wij werken nu reeds meer dan 15 millésimes met deze wijn; vele gastronomische tempels in ons land hebben hem reeds in de menu gehad.
Vooral omdat het bij uitstek een erg serieuze wijn is met een klein prijskaartje.
We proefden meer dan 6 verschillende Acústic blancs! En let op: er was niet van te voren afgesproken dat we een verticale tasting zouden doen.

Neen, telkens dacht ik dat hij me blind een andere grote witte wijn in het glas serveerde. En telkens was het… Acústic blanc van een andere jaargang. Werkelijk verbluffend, dat deze basiswijn in millésime 2007 en 2009 nog zo levendig is!

Het is natuurlijk Garnatxa blanca, met zijn typische Mediterrane identiteit, maar wat een wijn en wat een ongelooflijk mooie ontwikkeling op de fles! 

Het is na die potpourri van verschillende jaargangen Acústic blanc dat hij me ook voorstelde om terug een promo te doen deze zomer van deze fantastische bio-wijn en hem de eer te geven die hem toekomt.

Een witte wijn met veel karakter en vieilles vignes Garnatxa blanca. De essentie van wat grote witte wijn uit Montsant moet zijn, en dat voor een kleine prijs.

KLIK HIER

Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be