Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

België, wijn

wijnboeken & magazines

België, wijn

Zijn er nog niet genoeg wijnboeken in België? Nee, moet journalist René Sépul gedacht hebben. Toch niet vanuit een authentiek Belgische invalshoek. Dus bracht hij het boek "La Belgique, le Vin" uit (in het Nederlands vertaald als "België, Wijn"), samen met zijn Zweedse echtgenote Cici Olsson, die fotografe is.

Het boek neemt de lezer mee op een gezellige tocht langsheen restaurants met goede wijnkaarten, wijnbars, wijnwinkels, sommeliers, wijninvoerders, wijnschrijvers en andere wijnfanaten met uitzonderlijke wijnkelders. (Ja hoor, uw dienaar staat er ook bij: op pagina's 109 en 110.)

Mede door de sterke en trefzekere portretten van Cici Olsson, krijg je op die manier een gevarieerde kijk op België, dat gespleten land waarin Vlamingen en Walen elkaar toch altijd weer vinden rond een tafel en een fles wijn.

Zou een Belgische uitgever zich aan zo'n kleinschalig boek voor een zo beperkt publiek willen wagen? René Sépul had geen zin om een bij voorbaat verloren gevecht te voeren: hij richtte zijn eigen uitgeverij op.

 

Gegevens
België, wijn
www.sh-op.be