Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Ontdek de Hongaarse wijnen

van 09 juni tot en met 10 juni 2018

Ontdek de Hongaarse wijnen


Op zaterdag 9 juni van 14 tot 18 u. en op zondag 10 juni van 11 tot 18 u. organiseert Emanuel Van Melkebeke, specialist in Hongaarse wijnen, een degustatie boven zijn magazijn.
Proeven is vrijblijvend, kopen is mogelijk ter plekke.

Het verhaal van Emanuel Van Melkebeke begon in 1996, toen hij als student in de voedingsleer deelnam aan een uitwisselingsproject tussen de Universiteit van Gent en van Boedapest. Voor zijn zijn thesis verdiepte hij zich in de Hongaarse wijnbouw, en bouwde daardoor een netwerk van vele interessante contacten op.


Na het behalen van zijn diploma wilde hij absoluut terug naar Hongarije. Hij vertrok eind 1997 en bleef er vier jaar. Tijd genoeg om de Hongaarse wijnwereld grondig te leren kennen. Tussendoor behaalde hiij ook zijn diploma van wijnbouwer waardoor hij de wijnwereld nog beter begrijpt en er de beste wijnen kan uitkiezen.

Nu was het moment gekomen om die ervaring met de Belgische wijnliefhebbers te delen, en hij richtte een eigen invoerzaak op, volledig in het teken van de Hongaarse wijnen. Hij besloot zich te richten op kleinere familiebedrijven met liefde voor het vak, en op wijnen van lokale druivenrassen zoals furmint en kékfrankos. "Hongarije is een fascinerend wijnland", zegt Emanuel, "De wijnbouw bestaat er al meer dan 2.000 jaar en is enorm gevarieerd."

Invoerder
Roi des Rois
Wellingstraat 12
9070 Heusden
tel. 0472/76.92.79
info@roidesrois.be
www.roidesrois.be

 Zoek