Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Rouseu Wijnen & Likeuren

Rouseu Wijnen & Likeuren

Pionier van de Kaapse wijnen en assortiment uit CaliforniŽ

Als je vòòr het gebouw staat waar Rouseu zijn wijnhandel heeft, waan je je in Zuid-Afrika. En als je er binnenwandelt, ben je er helemaal. Je voelt en proeft hier de sfeer van een Zuid-Afrikaans wijndomein.

Willy Rouseu begon nochtans met een eenvoudige winkel van groenten en fruit, waar hij ook wat Franse wijn verkocht. Toen een vertegenwoordiger hem Zuid-Afrikaanse wijn liet proeven, wist hij meteen dat met deze kwaliteit en deze prijs een nieuwe markt in België aan te boren was.

Hij begon ermee toen Zuid-Afrika nog internationaal geboycot werd door de politiek van apartheid. En hoewel Willy helemaal niets met politiek te maken had, werden de muren van zijn winkel meermaals beklad met anti-apartheidsslogans. Met de vrijlating van Nelson Mandela brak voor Zuid-Afrika een nieuwe tijd aan, en daar profiteerde Rouseu mee van. Zijn winkeltje werd te klein, zodat hij verhuisde naar zijn huidige locatie. Zijn twee dochters en schoonzoon kwamen in de zaak.

Rouseu heeft wijnen van vele Zuid-Afrikaanse topdomeinen in portefeuille, naast vriendelijk geprijsde wijnen waarvoor dit land eveneens bekend staat. Ze verdelen ook Californische domeinen, waaronder dat van de filmmaker Francis Ford Coppola.

Je kan de wijnen van Rouseu makkelijk bestellen via de onlineshop: http://www.rouseu.be/index.php/all-products Gegevens
Rouseu Wijnen & Likeuren
Kortrijksesteenweg 147-149
9830 Sint-Martens-Latem
09/222.34.45
info@rouseu.be
www.rouseu.be