Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Leirovins

Leirovins

Focus op fraÓcheur

Als Peter Leirens over wijn begint, is hij niet te stoppen: hij staat ermee op en hij gaat ermee slapen. Zijn onverrmoeibare passie heeft geleid tot een uitgelezen selectie van wijnen, voornamelijk uit Frankrijk, Italië en Oostenrijk.

De wijnhandel van Peter Leirens is ondergebracht in een mooi gebouw, vroeger een dorpsschool. Zijn familiale roots zijn doordrenkt van de passie voor wijn en andere geestrijke dranken. Nog vòòr de Eerste Wereldoorlog verkocht zijn bedovergrootvader al sterke drank. De daaropvolgende generaties zetten de zaak telkens verder, met uitbreiding naar andere dranken.

Peter is dus de vierde generatie, maar in zijn wijnzaak is niets van stoffigheid te bespeuren. Hij heeft integendeel de familiale onderneming naar de 21ste eeuw gebracht. Zo stopte hij met sterke drank, en richtte zich uitsluitend op wijn. Frankrijk wordt daarbij niet meer als het centrum van de wijnwereld beschouwd.

Het stokpaardje van Leirens is Oostenrijk, een wijnland dat volgens hem meer aandacht verdient. Want Oostenrijkse wijnen hebben alles wat hij zelf in wijn zoekt: zuiverheid, finesse, fraîcheur en mineraligheid.Gegevens
Leirovins
Oude Heerbaan 9
9230 Wetteren
09/369.07.95
leirovins@telenet.be
www.leirovins.be