Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Decanto

Decanto

Een jonge, frisse kijk op de Italiaanse wijnwereld

Karel Megens is nog maar 28, maar zijn kennis over de Italiaanse wijn is onmiskenbaar. Hij heeft er dan ook een jaar gewoond en gewerkt, leerde in een restaurant de Italiaanse keuken kennen, en raakte in de ban van de Italiaanse wijnen. Hij spreekt ook Italiaans, wat de contacten met de wijnbouwers ten goede komt.

"Vooral de manier waarop wijn in Italië beleefd wordt, spreekt mij enorm aan", vertelt Karel, "Ze praten niet in moeilijke technische termen, discussiëren graag over combinaties tussen gerechten en wijn, vertellen fascinerende verhalen over wijnbouwers en gaan altijd op zoek naar het plezier van wijn drinken."

Toen Karel terug in België kwam, stond zijn besluit vast: hij zou invoerder van Italiaanse wijnen worden. Maar niet zomaar een invoerder. Hij stelde drie belangrijke criteria voorop, en besloot daar niet van af te wijken.

Het moest om wijnen gaan die op een zo natuurlijk mogelijke manier gemaakt worden, biologisch en/of biodynamisch dus, gemaakt met de eigen gisten van de druif en met lage dosissen sulfiet. Ze moesten evenwichtig en elegant zijn, niet puur op kracht en concentratie gericht. En het moesten authentieke wijnen zijn, verbonden met de plaatselijke cultuur en natuur.

Het assortiment dat hij op basis van deze principes samenstelde, kon niet anders dan boeiend zijn. Je vindt er wijnen uit Toscane, Piemonte, Sicilië, Abruzzo, Marche en andere regio’s. Naast bekendere wijnen zoals Barolo, Chianti, Barbera d’Asti, Bolgheri, Montepulciano d’Abruzzo en Prosecco biedt hij ook minder bekende wijnen aan zoals Etna, Grignolino, Perricone en Friulano.

Decanto is een webshop maar ook een wijnwinkel, die elke woensdag en donderdag open is van 13 tot 19 uur, vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 u., en zondag van 10 tot 12.30 u. Decanto organiseert ook regelmatig proeverijen, waarbij Karel Megens zijn Italiaanse kookkunsten toont. De winkel is ook beschikbaar voor groepen die er een degustatie willen organiseren.

Decanto is een wijnzaak met een jonge, frisse kijk op de Italiaanse wijnwereld.

 Gegevens
Decanto
Brusselsesteenweg 137
1730 Asse
tel. 0477 83 07 26
info@decanto.be
www.decanto.be