Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder B.Brut Schuimwijnen

B.Brut Schuimwijnen

Een nieuw en jong merk van schuimwijn

Lise Vandewalle en Nomi Penneman zijn een jong koppel dat van wijn en schuimwijn houdt. En zo op het idee is gekomen om een nieuw merk van schuimwijn te lanceren: B.Brut.

Nomi Penneman heeft altijd een commerciële functie gehad, eerst in de telecom, daarna in de sector van onderhoudsproducten. Maar hij was ook altijd een groot wijnliefhebber. Lise heeft hotelmanagement gestudeerd, met een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft.

Het idee om een merk van schuimwijn te lanceren, ontstond als reactie op het groeiende marktaandeel van minderwaardige cava en prosecco in ons land. Zij vonden dat het mogelijk moest zijn om een goedkopere schuimwijn dan champagne aan te bieden, met een betere kwaliteit.

In het Groot-Hertogdom Luxemburg kwamen ze terecht bij een vroegere vriend die gespecialiseerd was in Luxemburgse crémants. Hij had een nieuwe wijngaard gekocht die zich niet in Luxemburg bevond en wilde hiervan een nieuw product maken, zoals een champagne "blanc de blancs" met een periode van 15 maanden rijping "sur lattes". De samenwerking resulteerde in de B.Brut Tradition, een schuimwijn met de geur van groene appel, een heerlijk frisse en fruitige smaak, en een lange afdronk.

Algauw volgden andere soorten, waaronder een crémant de Bordeaux en een demi-sec die minder zoet is dan gebruikelijk op de markt.  Altijd zochten Lise en Nomi het bij kleinere wijnboeren met een eigen verhaal, die samen met hen een zuivere en kwaliteitsvolle schuimwijn konden produceren. Uiteindelijk kwam er ook een champagne van, opnieuw gemaakt op een klein domein, Château Thierry uit Romany-Sur-Marne.

Een aantal horecazaken geloofden meteen in B.Brut, zoals Vlissinghe (het oudste café van Brugge), De Vlaamsche Pot (met de echte Vlaamse keuken) en zelfs het tweesterrenrestaurant De Jonkman met sommelier Jasper Van Papeghem die bekroond werd tot Beste Sommelier van België. Van daaruit willen Nomi en Lise ook de particuliere wijnliefhebbers bereiken.

Gegevens
B.Brut Schuimwijnen
Leopold II-laan 48
8000 Brugge
tel. 0492/50.39.39
info@bbrut.com
www.bbrut.com