Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Wijnen Puro

Wijnen Puro

Een uitgezochte selectie wijnen van een gepassioneerd wijnkoppel

Als voormalig finalist van de wedstrijd voor de Beste Sommelier van België, besliste Niels De Sonville in 2010 om een invoerzaak van wijnen op te richten. Zijn echtgenote Charlotte Crul, die in 2006 finalist was voor Beste Junior Sommelier, stapte mee in de zaak.

Vanuit hun kennis en passie voor wijn, ligt de nadruk op autochtone druivenrassen en ambachtelijke topwijnmakers. Charlotte en Niels willen wijnen met "caracterroir", een woord dat ze zelf hebben uitgevonden om de combinatie van "caractère" en "terroir" aan te duiden.

Beiden volgden sommelierstudies aan de hotelschool Ter Groene Poorte, werden wereldwijnmeester aan het Eigentijds Vlaams Wijninstituut en werkten als sommelier in diverse toprestaurants (De Karmeliet, Comme Chez Soi, Oud Sluis). Werkervaring in een buitenlands wijnbedrijf stoomden hen definitief klaar om als invoerder aan de slag te gaan.

In korte tijd wisten Charlotte en Niels een uniek portfolio samen te stellen, met namen als Weingut Spreitzer uit Rheingau, Weingut Kolkmann uit Oostenrijk, Luis Cañas uit Rioja, Dureuil-Janthial uit Bourgogne, Château Pesquié uit Ventoux, Château Revelette uit Provence ... Voor alle wijnen hebben zij exclusiviteit binnen Vlaanderen of België.

Wijnen Puro richt zich op de horeca, bedrijven en particulieren. Voor de horeca wordt alles aangeboden van huiswijn tot kaartwijn, of arrangementwijnen specifiek per gerecht. Bij bedrijven gaat het vooral om relatiegeschenken en degustaties. Voor particulieren pakt Wijnen Puro uit met nieuwe ontdekkingen (wat dacht u van een Argentijnse schuimwijn uit Patagonië?), maar ook met verrassend goede wijnen voor dagelijks gebruik.Gegevens
Wijnen Puro
Herenweg 9
8300 Knokke-Heist
tel. 0474 82 02 49
www.wijnenpuro.be