Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Van Hende Wijnimport

Van Hende Wijnimport

Drie generaties met passie voor wijn

Van Hende is een authentiek familiebedrijf met meer dan 65 jaar ervaring. De vader van Christian en Philippe Van Hende begon kort na de Tweede Wereldoorlog met de import van bordeauxwijnen. Vandaag staan de broers zelf aan het hoofd van het bedrijf, maar de focus op Frankrijk, en in het bijzonder op Bordeaux, is gebleven. Hun zonen Gilles en Thibault staan klaar om de toekomst van het bedrijf te verzekeren.

De familie laat bij de aankoop van wijnen niets aan het toeval over. Ze gaat ter plaatse in de wijnstreken zelf, naar vakbeurzen en primeurdegustaties. Opgevraagde stalen worden altijd geproefd met het hele team. En er wordt altijd rechtstreeks gewerkt met de domeinen, niet via tussenpersonen. Wekelijks worden er wijnen aangevoerd in koelwagens. Waarna ze gestockeerd worden in magazijnen met temperatuurcontrole. U bent er bijgevolg zeker van dat u de wijnen in optimale conditie koopt.

Door deze professionele en gedisciplineerde aanpak bekleedt Van Hende vandaag een sterke positie in het Vlaamse wijnlandschap. Haar grote kracht is de stock, waarin heel wat grote wijnen liggen van gereputeerde jaargangen. Bordeaux is en blijft de grote specialiteit van Van Hende, de familie is er bij vele topdomeinen kind aan huis. Maar ook in andere Franse streken, zoals Bourgogne en Rhône, kunnen ze prat gaan op een sterke selectie. De laatste jaren zijn er ook exclusieve domeinen bijgekomen uit Spanje, Italië en de Nieuwe Wereld.

De klanten van Van Hende zijn hoofdzakelijk importeurs, lokale wijnverdelers, wijnboetieks, horeca, traiteurs en delicatessenzaken. Van Hende verzorgt ook vaak evenementen en feesten, onder meer voor bedrijven die ook bij haar terecht kunnen voor relatiegeschenken en wijnacties. Een succes zijn de eigen wijnmerken waarbij wijnen worden aangeboden die in de wijnstreken gemaakt worden volgens de richtlijnen van Van Hende.

De familie heeft grote plannen. Want binnenkort worden de nieuwe gebouwen ingehuldigd, waarmee Van Hende haar capaciteit gaat verdubbelen.Gegevens
Van Hende Wijnimport
Provinciebaan 108
9890 Gavere
tel. 09/362.94.95
info@vanhende.com
www.vanhende.com