Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Quality Wines

Quality Wines

Een gedreven en gepassioneerd sommelier

Mario Lamoot werkte eerst als sommelier in onder meer De Karmeliet in Brugge en het Conrad Hotel in Brussel. Nadien deed hij ervaring op in de wijnhandel, onder meer bij Ad Bibendum. Hij was dus goed gewapend toen hij op zijn 35ste een eigen wijnimportzaak oprichtte. Samen met zijn vrouw Isabel Verleene ging hij in 2009 van start.

Aanvankelijk kochten ze vooral wijnen aan op de Belgische markt, maar daar kwam snel verandering in. Nu kunnen ze prat gaan op een prachtige catalogus met een veertigtal uitgezochte en uitgelezen domeinen uit Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Duitsland en Zuid-Afrika.

Het gamma is evenwichtig samengesteld, je vindt er zowel klassieke als biologische en biodynamische wijnen, zowel prijsvriendelijke wijnen als kostbare toppers. Je voelt dat Mario Lamoot de wijnsector zeer goed kent. En dat hij erdoor gepassioneerd is.

Enkele referenties zijn Champagne Lenoble, Domaine de l’Hortus (Pic St Loup), Domaine Didier Jonathan Pabiot (de nieuwe ster uit Pouilly Fumé), Ollier Taillefer (Faugères), Martúe en Viñeda de Nieva (Spanje), Hacienda Grimon (Rioja), Cillar de Silos (een topdomein uit Ribera del Duero), Cantina Laimburg (Trentino in Italië), Palazzo Maffei (Veneto), DonnaChiara (de nieuwe rijzende ster uit Campania in Italië),  Moric (de meester van de Oostenrijkse druif blaufränkisch), Loimer (bekend van prachtige grüner veltliners uit Kamptal in Oostenrijk) en Gernot Heinrich (schitterende Oostenrijkse rode wijnen uit Burgenland).

Quality Wines heeft ook een wijnshop in de Vooruitgangstraat 3D in Veurne. Openingsuren: donderdag en vrijdag van 14 u. tot 18 u., en zaterdag van 9.30 u. tot 12.30 u. en van 14 u. tot 17 u.
 Gegevens
Quality Wines
Hanssenslaan 65
8630 Veurne
058/52.26.54. - 0499/70.25.54
info@qualitywines.be
www.qualitywines.be