Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Stonyridge

wijntips

Stonyridge

Nieuw-Zeeland

Stonyridge Vineyards behoort bij de top van de Nieuw-Zeelandse wijnen. Het werd opgericht door een voormalig zeiler, Stephen White, die meer weg heeft van een rockster dan van een wijnmaker. Hij had een droom: hier een wijn maken die de concurrentie aankon met de grote bordeauxwijnen. En daar is hij in geslaagd. Vandaar de wachtlijsten om aan zijn wijn te geraken.

Hij exporteert slechts 150 kisten. "En dan nog alleen omdat ik graag reis", zegt hij. Want de vraag in Nieuw-Zeeland zou volstaan.

Toch relativeert Stephen White zijn vak. "Winemakers are boring", zegt hij. Wellicht daarom hangt in zijn bedrijf een artistieke foto van drie naakte vrouwen in een wijnpers, terwijl hijzelf op de voorgrond naar een fles wijn tuurt. En naast zijn wijngaard begon hij met een "groovy & funky café" met heerlijke fusion cuisine en bloedmooie diensters. Voor Stephen White is er nog wat anders in het leven dan wijn, zoveel is duidelijk. Maar als hij ons rondleidt in zijn schitterend gelegen wijngaard, voel je toch de ernst en de gedrevenheid van de wijnmaker.

Stonyridge Vineyards is gelegen op Waiheke Island in het noorden van Nieuw-Zeeland, een nogal mondain vluchtoord voor wie aan het drukke Auckland wil ontsnappen. Hier verblijven veelal mensen die rijk zijn geworden in een andere business, en voor wie het bezit van een wijndomein een leuk tijdverdrijf en/of statussymbool is. Bovendien leent het klimaat zich hier tot het maken van wijnen in de Bordelese stijl, met dezelfde druiven. Wat heb je meer nodig voor internationaal succes?



Invoerders:
Ad Bibendum ( Sint-Truiden )
Gegevens domein
Stonyridge