Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Pol Roger

wijntips

Pol Roger

Frankrijk , Champagne

Pol Roger is een relatief klein champagnehuis, nog geheel in familiale handen. Al werd rond de eeuwwisseling de operationele leiding voor de eerste keer toevertrouwd aan iemand die niet tot de familie behoort, Patrice Noyelle.

Pol Roger verkocht zijn eerste champagnes in 1849, toen hij nog maar 18 was. Na zijn overlijden veranderden zijn zonen hun familienaam in Pol-Roger, als eerbetoon aan hun vader. Zoon Maurice was de commerciële man, Georges werd "de neus" genoemd en was verantwoordelijk voor het maken van de champagne.

Sinds 1999 heeft Pol Roger een andere uitzonderlijke "neus" in dienst: Dominique Petit, die 20 jaar lang de keldermeester was van het exclusieve champagnehuis Krug. Dat heeft de kwaliteit nog verder verhoogd. Pol Roger wordt gekenmerkt door een loepzuivere expressie en precisie, een sterke maar nooit strenge structuur, gekoppeld aan de tactiele sensatie van een fijne, romige, persistente mousse.

Net zoals tsaar Alexander II bij Louis Roederer, speelde Winston Churchill een belangrijke rol in de geschiedenis van dit huis, er hangen overal foto's van hem. Churchill was namelijk een grote fan van deze champagne, en hij raakte goed bevriend met Odette Pol-Roger, de toenmalige directrice. De topcuvée van het huis draagt nog altijd zijn naam.


Invoerders:
Wijnmakelaarsunie ( Diepenbeek )
Gegevens domein
Pol Roger