Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Duval-Leroy

wijntips

Duval-Leroy

Frankrijk , Champagne

Carol Duval-Leroy is wat men gemeenzaam een "straffe madam" noemt. Ze werd

geboren in Ukkel en trouwde in 1980 met de Fransman Jean-Charles Duval, eigenaar en grote baas van het champagnehuis Duval-Leroy. Elf jaar later overleed Jean-Charles onverwachts en stond Carol er alleen voor. Met drie jonge kinderen en een bedrijf waarvan ze haar man beloofd had het in de familie te houden.

Carol nam niet alleen het roer over, ze drukte ook haar stempel. Ze dreef de productie op van drie naar acht miljoen flessen. Dat ging niet ten koste van de kwaliteit, integendeel, ook die dreef ze op. Onder het bewind van haar echtgenoot werd veel champagne geproduceerd voor andere merken. Carole schafte dat af: ze investeerde in kwaliteit en wilde slechts één merk, Duval-Leroy. Onder die merknaam biedt ze vandaag een uitgebreid gamma aan, van scherp geprijsde cuvées voor de supermarkten tot topcuvées voor de gespecialiseerde handel en restaurants. Ze heeft er zelfs haar eigen familienaam van gemaakt en bekwam een officiële naamsverandering: Duval-Leroy in plaats van Duval alleen.

Carol Duval-Leroy kreeg in Reims de prestigieuze titel van "Chevalier de la Légion

d' Honneur". Vervolgens werd ze presidente van de Association Viticole Champenoise, een overkoepelende organisatie die zich over alle technische problemen in de wijngaarden buigt.

De prijs van een fles Duval-Leroy ligt in de supermarkt doorgaans onder die van andere champagnemerken, voor een nochtans gelijkaardige kwaliteit. De champagne wordt vooral getekend door veel fraîcheur.

De champagnes die Duval-Leroy maakt voor de horeca, zijn van een nog betere kwaliteit, in het bijzonder de "rosé saignée".


Invoerders:
Gegevens domein
Duval-Leroy