Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Viu Manent

wijntips

Viu Manent

Chili

Viu Manent is een bekende wijnbouwersfamilie in Chili die kan bogen op een lange geschiedenis. Alles begon in 1935 toen een Catalaanse immigrant, Miguel Viu-García, een wijnhandel oprichtte. Zijn twee zonen Agustín en Miguel richtten vervolgens Bodegas Viu op in de hoofdstad Santiago. Zij kochten druiven aan, maakten er wijn mee en verkochten die op de binnenlandse markt onder het merk "Vinos Viu".

In 1966 vervulde Miguel zijn droom toen hij een hacienda kocht in Colchagua Valley: zijn eigen wijnen maken. Op dit traditionele domein van 150 hectaren stonden nog wijnstokken aangeplant van vòòr de phylloxeraplaag die vooral Europa teisterde, maar Chili spaarde. Miguel wist hoe goed de druiven daar waren: gedurende lange tijd had hij er druiven aangekocht voor zijn "Vinos Viu"-wijnen.

Stilaan bouwde Viu Manent een grote reputatie op, zowel in Chili zelf als op de internationale markt. Vandaag wordt op de laatste trends ingespeeld met fijne Gran Reserva-wijnen die terroir ademen, met de onweerstaanbare Secreto-reeks en met de icoonwijnen.


Invoerders:
Kaapwijn Import De Leeuw ( Kampenhout )
Gegevens domein
Viu Manent
www.viumanent.cl