Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Warwick

wijntips

Warwick

Zuid-Afrika

Warwick Estate is een gevestigde waarde in Stellenbosch, met veel vrouwelijke inspiratie. Norma Ratcliffe - afkomstig uit Canada -  is als eerste gediplomeerde vrouwelijke wijnmaker in Zuid-Afrika de bron voor de “Lady”-serie. Zij was ook de eerste vrouw die lid werd van de Cape Winemakers Guild, en speelde een belangrijk rol in de ontwikkeling van de Zuid-Afrikaanse wijnsector.

Haar zoon Michael Ratcliffe - de derde generatie - is de managing director en heeft ervoor gezorgd dat het familiebedrijf aan de spits van de nieuwste ontwikkelingen in de wijnbouw bleef. Ook haar dochter Jenny werkt nu mee op het domein.

De geschiedenis van Warwick gaat terug tot 1771, toen het domein nog "De Goede Sukses" heette. In 1902, na de oorlog tussen de Engelsen en de Nederlandse Boeren, kocht een kolonel van het Warwickshire regiment de historische boerderij, en noemde ze "Warwick". In 1964 kocht de familie Ratcliffe het domein. Zij werd zich algauw bewust van de uitzonderlijke kwaliteiten van het terroir en begon er cabernet sauvignon te planten. Norma bleek bovendien een natuurlijk talent te hebben om wijn te maken. Haar "Warwick Trilogy", een blend van Bordelese druiven, werd een icoon van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw.


Invoerders:
Kaapwijn Import De Leeuw ( Kampenhout )
Gegevens domein
Warwick
www.warwickwine.com