Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Tips voor sprankelende wijnen

wijnnieuws

Tips voor sprankelende wijnen

- B.Brut
Lise Vandewalle en Nomi Penneman, een jong koppel uit Brugge, brengen een nieuw merk van schuimwijn op de markt: B.Brut. Ze hebben al een Luxemburgse schuimwijn, een Crémant de Bordeaux en een champagne in hun gamma (prijzen vanaf € 11,90). Een aantal horecazaken in Brugge geloofde meteen in B.Brut, zoals het tweesterrenrestaurant De Jonkman. 


- Roule ta bulle!
Zo heet deze heerlijk verfrissende rosé schuimwijn van gamay, met een  alcoholgehalte van slechts 10%: ideaal als feestaperitief. De 26-jarige Franse wijnmaakster France Gonzalvez maakte deze "pétillant naturel" door de gisting van rosé te onderbreken en dan verder te zetten in de fles. Met rollende bubbels als resultaat.                                                                                                                                                                   Roule ta Bulle - € 14,90 - divino.be

- Bio-cava van meesterkoks
De Meesterkoks van België hebben, in samenwerking met het Spaanse wijnbedrijf Murviedro, deze cava ontwikkeld volgens de champagnemethode. Hij wordt gemaakt van biologische druiven (90% macabeo en 10% chardonnay) en werd niet aangezoet.
Luna de Murviedro - € 9,99 - contact: sylvie.lantain@schenk.be

- Feestelijk duo
Voor de feesten presenteert Divine Wines een witte en rosé crémant tegen een scherpe prijs. Het familiedomein Antech is sinds zes generaties gespecialiseerd in schuimwijn in de streek van Limoux in het Franse zuiden. Crémant wordt op dezelfde manier gemaakt als champagne, hier worden ook dezelfde druiven gebruikt (chardonnay en pinot noir), aangevuld met chenin blanc en de lokale druif mauzac.
Antech, Crémant de Limoux, Frankrijk - € 16,10 (wit) / € 16,85 (rosé) - divinewines.be

- Fijne bubbels
Carine Cavens en Ronny Das staan beiden in het onderwijs, maar zijn ook fervente wijnliefhebbers. Al vele jaren zijn ze actief lid van de Kempische Wijngilde en ze volgden meerdere wijncursussen. In 2012 kwam daar een eigen invoerzaak van. Waarbij ze zich toeleggen op één type van wijn: schuimwijn. Maar wel uit alle landen en streken.
De vonk sloeg over toen Carine en Ronny champagnemaker Pascal Redon ontmoetten. Die ontkurkte trots zijn millésimé 2005 en zei, bij het inschenken van de champagne: "Ce sont des bulles fines". Meteen was de naam van hun invoerzaak gevonden.
Vooral eenvoudige boeren en kleinschalige bedrijven wekken hun belangstelling, mensen die met hart en ziel een familietraditie verder zetten en met hun vakmanschap prachtige schuimwijnen maken. Ze gaan daarvoor ter plaatse omdat ze de wijnbouwer willen ontmoeten in zijn wijngaard en zijn wijnkelder.
 

Invoerders:
B.Brut Schuimwijnen ( Brugge )
Divino ( Dendermonde )
Divine Wines Brussel ( Brussel )
Divine Wines Sint-Martens-Latem ( Sint-Martens-Latem )
Bulles Fines, Champagnes & Mousserende Wijnen ( Merksplas )
toegevoegd op 19.12.2017