Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Biodynamische cava in opmars

wijnnieuws

Biodynamische cava in opmars

Twaalf wijnbouwers in de Spaanse appellatie Cava hebben zich verenigd in een ecologisch project op 124 hectare. Ze hebben reeds een certificaat van biologische druiventeelt, maar engageren zich nu om in 2016 een nog striktere biodynamische werkwijze te adopteren om zo recht te hebben op het certificaat van Demeter. De associatie staat open voor nieuwe leden die op dezelfde milieu- en mensvriendelijke manier willen werken.

De leidende kracht achter dit initiatief is Gramona, het meest gereputeerde familiebedrijf in de appellatie Cava. Dit bedrijf steunt de wijnbouwers op het vlak van opleiding en consultancy. Gramona garandeert de leden ook dat het hun biodynamische druiven zal aankopen tegen een prijs die hoger ligt dan de gemiddelde marktprijs. Zo zijn de kwekers er zeker van dat de hogere kost van hun biodynamische teelt vergoed zal worden. Gramona sluit bovendien een lange termijncontract af met de kwekers voor de hele levenscyclus van een wijngaard.

Ook de eigen wijngaarden van Gramona zullen in 2016 voor 100% gecertificeerd worden door Demeter. Voor 16,5 hectare is dat nu al het geval, waardoor Gramona zijn eerste biodynamische cava reeds op de markt kon brengen.

Invoerders:
La Buena Vida ( Mol )
toegevoegd op 19.12.2015